Calitatea lucrărilor la drumului M-14 prin or. Edineț, obiect de discuție în cadrul unei ședințe la Primăria Edineț

Calitatea lucrărilor efectuate în cadrul proiectului „Renovarea drumului regional internațional M-14 prin or. Edineț”, gestionat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), a fost subiect de discuție în cadrul unei ședințe la Primăria Edineț.

Organizarea ședinței, la care au participat președintele Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord (CRD Nord) și președintele raionului Rîșcani,Ion Parea, viceprimarul de Edineț, Rodelia Vasilcov, și directorul firmei „NOU CONST”, Marin Sîrbu – responsabil de efectuarea lucrărilor în cadrul proiectului menționat -, a fost solicitată de către directorul ADR Nord și secretarul CRD Nord,Ion Bodrug, în urma unui suspect reportaj televizat în care președintele raionului Edineț, Oleg Scutaru, fără a solicita și opinia operatorului economic sau a ADR Nord, pune la îndoială calitatea lucrărilor efectuate în cadrul proiectului de renovare a drumului M-14 prin or. Edineț. Asta în condițiile în care operatorul economic încă nu a finalizat integral lucrările prevăzute.

„Cînd s-au efectuat filmările nici nu am știut. Îmi este și greu să comentez cele afirmate în reportajul respectiv. Ar fi fost corect ca cei care au avut întrebări referitor la calitatea lucrărilor de asfaltare să mă întrebe. Ieri [joi, 03.11.2011 – n.r.] a fost Inspecția de Stat în Construcții, a fost responsabilul tehnic, mi-au oferit anumite prescripții, dar dacă Inspecția de Stat în Construcții nu a oprit lucrările pe șantier, e bine”, a explicat directorul „NOU CONST”, Marin Sîrbu.

„La insistența mea personală voi solicita opinia specialiștilor, care vor face expertiza respectivă. Am să fiu foarte principial și nu voi permite să aruncăm în vînt nici măcar un bănuț. Ne vom clarifica cu toate lucrările care se fac aici, la Edineț”, a declarat președintele CRD Nord, Ion Parea.

La rîndul său, directorul ADR Nord, Ion Bodrug, a solicitat operatorului economic, responsabilului tehnic și dirigintelui de șantier să întocmească, pentru ADR Nord, o scrisoare în care să relateze cum explică cele expuse în reportajul televizat menționat. „Desigur, ADR Nord a reacționat în acest caz printr-un comunicat de presă, am participat în direct la o emisiune televizată, în cadrul căreia am explicat cetățenilor situația în mod direct, de la prima sursă”, a spus directorul ADR Nord. În context, Ion Bodrug a subliniat că proiectul de la Edineț este gestionat în condiții de maximă transparență și este inspectat cu regularitate de către comisii competente, iar pînă acum nu au fost depistate abateri de la normele de reconstrucție a drumului. În aceste condiții, obiecțiile președintelui raionului Edineț în privința calității lucrărilor de renovare a drumului internațional M-14 prin or. Edineț sînt pripite.

„Chiar ne-am bucurat că așa operator economic a cîștigat licitația, fiindcă e foarte serios, iar într-un timp restrîns lucrările la proiect au avansat. Ne pare rău că președintele raionului Edineț s-a folosit de niște date necalitative, din alte puncte de vedere”, a spus, la rîndul său, viceprimarul de Edineț, Rodelia Vasilcov.

După ședința de la Primărie, președintele CRD Nord, reprezentanții ADR Nord și directorul „NOU CONST” s-au deplasat în teren, unde au inspectat desfășurarea lucrărilor la proiect.

Lucrările în cadrul proiectului „Renovarea drumului regional internațional M-14 prin or. Edineț” sînt în desfășurare, în fază avansată. Angajații operatorului economic responsabil de îndeplinirea lucrărilor activează fără zile de odihnă, pentru a reuși să ducă la bun sfîrșit, în dependență de condițiile climaterice, toate lucrările prevăzute de contractul încheiat.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sAdFDfbKJcQ&feature=player_embedded[/youtube]

Sursa: www.adrnord.md