Seminar de consultare publică la Edineţ

Primăria oraşului Edineţ şi consorţiul format din companiile de consultanţă Celerant şi Addvances au organizat miercuri, 7 decembrie, orele 10.30 – 12.30, la sediul Primăriei Edineţ, consultarea publică pentru elaborarea Strategiei comune de dezvoltare a zonei transfrontaliere Dorohoi – Edineţ – Briceni şi a unui Plan comun de acţiune în vederea dezvoltării capacităţii societăţii civile din arealul transfrontalier Dorohoi – Edinet – Briceni.

Scopul acestei consultări publice a fost de a identifica şi pune în discuţie proiecte în curs de pregătire, proiecte în curs de finanţare (depuse şi aflate în evaluare) şi proiecte aflate în implementare pe teme de interes public cu accent pe realizarea de traininguri, formare profesională, schimburi de experienţă, evenimente comune etc. pe o perioadă de minimum 24 de luni. Aceste proiecte vor fi incluse în Planul comun de acţiune în vederea dezvoltării capacităţii societăţii civile din arealul transfrontalier Dorohoi – Edinet – Briceni.

Consultarea a reunit 24 de participanţi şi s-a desfăşurat sub forma unei dezbateri libere şi a unui atelier pe grupe de lucru, din fiecare grupă făcând parte reprezentanţi ai comunităţii locale din diverse domenii de activitate şi diverse instituţii sau organizaţii, cum ar fi: Casa de Cultură, Biblioteca, Grădiniţele nr. 1 şi nr. 4, Muzeul Ţinutului, SRL Compact-Service, Liceul D. Cantemir, A.O. „Demos”, Liceul Teoretic Mihai Eminescu, Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă, şi nu în ultimul rând Primăria or. Edineţ cu participanţi din diverse servicii ale primăriei (atât dl. Primar al oraşului cât şi d-na Viceprimar au participat activ în câte unul din grupele de lucru pentru elaborarea propunerilor de proiecte).

Strategia comună de dezvoltare a zonei transfrontaliere Dorohoi – Edineţ – Briceni şi Planul comun de acţiune în vederea dezvoltării capacităţii societăţii civile din arealul transfrontalier Dorohoi – Edinet – Briceni sunt realizate în cadrul proiectului „Cross-Border network between Dorohoi, Edineţ and Briceni communities”, proiect cofinanţat din Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova, 2007-2013, Prioritatea 3. Promovarea activităţilor people-to-people.