La 9 mai, în Republica Moldova ca şi în alte state, este marcată cea de-a 67-a aniversare a victoriei asupra fascizmului. În oraşul Edineţ a fost organizat un miting cu depunere de flori la monumentul „Mama Îndoliată” din Grădina Publică „Vasile Alexandri” pentru a-i comemora pe cei care au căzut pe cîmpul de luptă în cel de-al doilea Război Mondial.

La miting au luat cuvîntul Primarul de Edineţ – d. Constantin Cojocari, Preşedintele raionului Edineţ – d. Oleg Scutari, Comisar raionului Edineţ -colonel de poliţie d. Ion Volontir şi alte personalităţi marcante ale oraşului Edineţ, după care a fost oficiată slujba de pomenire de către un sobor de preoţi ai Episcopiei de Edineţ şi Briceni.

După miting, pentru cei 15 veterani de război edineţeni rămaşi în viaţă a fost organizată o masă de pomenire la restaurantul „Paradis”.

Acţiunea a finalizat prin depuneri de coroane şi jerbe de flori la focul veşnic, monumentul „Maica Îndurerată” şi plăcile comemorative aflate pe teritoriul complexului memorial.

Vezi AICI galerie foto de la această acţiune.