În cadrul unui proiect implementat de Asociaţia Raională de Educare a Adulţilor Prutul de Sus (AREAP), a fost deschis la Edineţ un Centru pentru incluziune socială sub numele de “Clubul Împreună”.

Proiectul este susţinut de Agenția de Dezvoltare a Austriei din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Pro Mente oo, Die Querdenker, Institutul Bucovina (România), Asociaţia Regională de Educare a Adulţilor Suceava (AREAS), Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei din Republica Moldova, Consiliul Raional Edineț şi de Primăria orașului Edineț.

Scopul Proiectului este de a crea posibilităţi de comunicare, interacţiune și dezvoltare a abilităților pentru persoanele cu dizabilitati socio-psihiatrice, grupul ţintă fiind persoanele cu probleme socio-psihiatrice, indiferent de sex, vârstă, religie și viziune politică, din orasul Edineţ.

Perioada de implementare este 2011-2014.

La ceremonia de deschidere au fost invitaţi dl. Tommy Zuljevic-Salamon – reprezentant PRO mente oo, dl. Petru Vasile Gafiuc – preşedinte AREAS, dl. Constantin Cojocari –  primar de Edineţ, dl. Oleg Scutari – preşedintele raionului Edineţ.

Manager de proiect la Edineţ este Alina Reşetnicov, asistată de Rodica Dandara – coordonator ateliere.

Un centru similar a fost deschis şi la Suceava (România) în luna septembrie 2004.