În vara aceasta oraşul Edineţ este supus unui ciclu intensiv de renovări şi reconstrucţii transformîndu-se într-un şantier. Aceasta s-a întîmplat deoarece conducerea oraşului nu stă pe loc, ci merge înainte orice nu s-ar întîmpla şi încearcă să revalorifice orice bănuţ care poate fi investit în infrastructura oraşului.

Astfel lucrările de renovare a străzii Independenţei sînt pe ultima sută de metri, urmînd ca pe decurs de o săptămînă să fie terminate. Acest proiect a fost finanţat prin intermediul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord. Lucrările au început anul trecut în luna octombrie. Va fi dat în expluatare în anul 2013,  cînd va trece un an de zile şi va fi posibil de facut observaţiile asupra calităţii lucrărilor făcute. Costul acestui proiect este de peste 20 mln. lei, unde primăria nu a pus nici un banuţ contribuţie.

În altă parte a oraşului, pe Şoseaua Bucovinei, sînt în toi lucrăprile renovare a iluminării stradale, proiect finanţat de PNUD (Programul Naţiunilor Unite Pentru Dezvoltare), care  a pus la dispoziţie 346,00 mii de lei, restul fiind acoperit din contul primăriei. Primaria a înaintat un caiet de sarcini de 1 mln. 176 mii lei, deoarece acest proiect va fi  scutit de plata de TVA, adică de peste 200 mii lei, şi costul proiectului va fi  estimativ mai mic de 800 mii lei. Lucrările vor dura aproximativ o lună de zile şi urmează a fi iluminaţi circa 14 km de stradă şi anume străzile: Independenţei, Gagarin, V. Roşca, I. Vieru, Şt. Vodă, Şoseaua Bucovinei, 31 August.

În Grădina Publică „Vasile Alecsandri”, muncitorii de la ÎM „DPGL-C” lucrează din zori şi pînă în noapte, avînd ca scop principal revaloficarea unui colţişor al parcului, cu instalarea băncilor şi sădirea plntelor decorative. Proiectul este finanţat de Fondul Ecologic Naţional şi are un buget de 113 mii lei.