Cu  ocazia împlinirii a 21 de ani de independență a Republicii Moldova, autorităţile locale din or. Edineţ au pregătit un amplu program de manifestări culturale.

Ziua a început cu un miting comemorativ cu depunere de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt, la care au participat circa 500 de . Au luat cuvîntul Primrul or. Edineţ, d. Constantin Cojocari, Preşedintele raionului Edineţ, d. Oleg Scutaru, reprezentantul Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat, d. Marin Verimciuc, un reprezentant al serviciului Poliţiei de frontieră, comisarul raionului Edineţ, d. Ion Volontir, reprezentantul AO „ASTRA” din Braşuv (România), d. Liviu Dîrjan, vicepreşedintele Asociaţiei Românilor de Pretutindeni d. Ştefan Popa.

Evenimentele au continuat pe tot parcursul zilei. La LT „Dimitrie Cantemir” a fost dezvelită placa copmemorativă „Pan Halippa”; a fost lansată o carte poştală „Lupoaica romană”, pe care este reprodus monumentul „Lupoaica cu Romulus şi Remus” instalat în oraşul Edineţ – al doilea astfel de monument din Republica Moldova; a fost sfinţită strada Independenţei, reparată capital printr-un proiect ADR Nord care a avut un buget de peste 20 mln lei. Sărbătoarea a sfîrşit cu un concert tematic desfăşurat în sala Casei de Cultură, cu participarea a mai multe colective artistice din raionul Edineţ.