Aproximativ o mie de elevi din oraşul Edineţ sunt nevoiţi să îndure frigul, deoarece şcoala de muzică, cea de arte, de sport, dar şi alte câteva instituţii au fost debranşate de la conducta de gaze din cauza datoriilor. Conducerea primăriei spune că nu a achitat facturile deoarece Consiliul raional Edineţ nu a transferat banii. De cealaltă parte, conducerea raionului susţine că nu are datorii faţă de administraţiile publice locale.

„Se dezacordează instrumentele, pianul, acordioanele, fiindcă se schimbă temperatura”, explică Tatiana Păgânu, directoarea şcolii de muzică din Edineţ.

În frig şi fără apă caldă s-au pomenit şi jucătorii echipei de fotbal din oraş.

„După antrenamente este ud de la piele până la haina de sus. Hainele le spălam aici şi le uscam. Băieţii făceau duş şi plecau acasă. Acum nu ştiu ce să facem”, susţine directorul stadionului din Edineţ, Iacob Beşleaga.

Şi funcţionarii de la primărie îndură frigul. „Suntem nevoiţi să ieşim mai des afară ca să ne încălzim la soare”, spune un funcţionar de la primăria Edineţ.

În această situaţie sunt nouă instituţii, care au fost debranşate de la conducta de gaze din cauza unei datorii de 300 de mii de lei. Edilul oraşului spune că nu are bani să plătească factura primăriei, iar datoria celorlalte instituţii o pune pe seama consilierilor raionali. Cei din urmă susţin că nu au datorii, dar sunt dispuşi să achite restanţele.

„Eu am nevoie de o decizie a consiliului pentru că sunt nişte bani care nu sunt prevăzuţi”, afirmă şeful direcţiei învăţământ şi cultură Edineţ, Aurelia Mitriniuc.

Sursa PUBLIKA.MD