9 octombrie 2013 – În cadrul evenimentului cu genericul Zilele Regiunii de Dezvoltare Nord” care a avut loc astăzi la Edineţ, a fost lansat Parcul Industrial din Edineţ, care deja şi-a găsit un rezident. Împreună cu ministrul Economiei, businessmanul din Ucraina a investit simbolic primii bani în construcţia întreprinderii, care va produce concentrat de suc din fructe. Investitorii planifică să înceapă în această lună lucrările de construcţie a fabrici, ca peste aproape un an să treacă la producere. Pentru a se asigura cu materie primă, compania va lua în arendă teren pentru cultivarea livezilor, iar o parte din fructe va fi livrată de producătorii autohtoni.

Odată cu darea în exploatare a fabricii, vor fi create şi 80 de locuri noi de muncă, iar în sezonul de producere vor fi angajate încă 200 de persoane. Ministrul Economiei a precizat că deja şi alte companii s-au interesat de a investi în Parcul Industrial din Edineţ.

Reportaj în română:

Reportaj în rusă:

Parcul Industrial „Edineţ” va fi amplasat pe un teren cu o suprafaţă de aproape 18 hectare, care prin hotărârea Consiliul local, a fost transmis în folosinţă pe un termen de 30 ani unei întreprinderi. Aici, la moment, urmează să fie construită o fabrică de producere a sucurilor de fructe şi legume pe o suprafaţă de 5,89 ha, restul terenului rămîne a fi acordat altor rezidenţi. Conform previziunilor economice şi financiare, compania rezidentă intenţionează să încheie contracte cu 120 de producători autohtoni, pentru achiziţionarea materiei prime.

Lansarea percului a fost făcută de către Ministrul Economiei a RM, d-l Valeriu Lazăr, Primarul de Edineţ, d-l Constantin Cojocari şi primul rezident al parcului, Vasili Medvedi. Construcţia prime fabrici va începe pînă la sfîrşitul acestui an şi va fi finalizată aproximativ în luna august a anului 2014.