Cel mai turistic loc din oraşul Edineţ este Muzeul Ţinutului Natal. Clădirea muzeului a fost construită de un evreu după ce a donat-o statului pentru ca să fie acolo spital. De când a fost înfiinţat muzeul, au fost invitaţi pictori din Chişinău pentru ca să picteze păreţii din încăperi. Muzeul este la balanţa Primăriei Edineţ.

Muzeul Ţinutului Edineţ. Muzeul împărţit în trei secţii:

1. Secţia istorie. A fost deschisă în anul 1992, aici se găsesc bani, insigne, acte, drapele, fotografii şi diferite obiecte legate de istoria zonei. Multe exponate în limba rusă, din perioada sovietică, şi la fel de multe româneşti. Muzeului aparţine şi colecţia de insigne a veteranului în sport Simion Furman, evreu de origine.

2. În baza Ordinului Ministerului Culturii şi Cultelor al Republicii Moldova, din 2 iulie 1991, încep lucrările de amenajare a unei Secţii de Artă Populară, care îşi deschide uşile pentru public la 15 ianuarie 1993. Această secţie are ca scop studierea obiceiurilor şi tradiţiilor, propagarea meşteşugurilor populare şi scoaterea din anonimat şi are peste 400 de exponate, majoritatea sunt strânse de la bătrâni şi fiecare are propria istorie. În muzeu este un colţişor cu broderii, găseşti acolo şi obiecte de cult, lucruri din lemn. În sala de ţesuturi sunt covoare, prosoape foarte valoroase deoarece au ornament din vopsele naturale, toate exponatele au peste 50 de ani. Covoarele de cânepă erau puse pe cuptorul fierbinte din motiv că covoarele din lână miroase dar cele din cânepă erau numai bune. Toate ţesăturile erau calitative şi executate cu grijă deoarece o fată nu putea fi măritată dacă nu croşeta sau nu ştia să ţese.

3. Secţia natură. Înfiinţată în anul 1982, atunci au fost procurate toate animalele. Expoziţia începe cu dinţi de mamut şi lemn pietrificat şi ajunge până la căprioare mumificate.

Intrarea este liberă aşa că vă invităm pe toţi să-l vizitaţi.