Programul de granturi

„ASISTENȚĂ PENTRU DEZVOLTAREA SOCIETĂȚII CIVILE DIN REPUBLICA MOLDOVA”

ANUNȚ

FHI 360 acceptă cereri de participare pentru a doua rundă a Programului de granturi „Asistență pentru Dezvoltarea Societății Civile din Republica Moldova”. Granturile vor fi acordate în cadrul proiectului „Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova” (MPSCS), finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

MPSCS va selecta Organizații ale Societății Civile (OSC) care pot fi lideri în domeniile sale de activitate și care au dezvoltat și implementează sisteme eficiente de guvernare internă, precum parteneriate și rețele funcționale, au experiență în furnizarea de servicii pentru OSC-uri în următoarele două domenii prioritare:

–  Prestare de servicii în dezvoltarea capacităților; și

–  Reforme legale și de reglementare a sectorului societății civile, inclusiv advocacy pentru reforme.

OSC-uri selectate vor deveni partenerii-cheie pentru FHI 360 în implementarea proiectului MPSCS și vor primi asistentă tehnică și financiară substanțială pentru a prelua după trei ani implementarea acestui proiect.

Valoarea maximă a unui grant: până la 630,000 MDL anual. Până la 70% din valoarea totală a grantului va fi acordată pentru implementarea directă a proiectului și până la 30% din valoarea grantului va fi acordată pentru dezvoltarea instituțională.

Mărimea co-finanțării necesare: Nu mai puțin de 10% din valoarea grantului acordat.

Durata: Organizațiile selectate vor beneficia de suport financiar sub formă de grant timp de trei ani și adițional timp de un an vor primi asistență tehnică sporită pentru a facilita activitățile în domeniile lor de activitate.

Termenul limită de acordare a granturilor: Până în luna iulie/august 2014.

Depunerea cererilor de participare: Cererile de participare vor fi recepționate până la data de 9 iunie2014, 16:00 ora locală. Participanții pot depune cereri în următoarele moduri:

–     Versiunea tipar cu toate anexele specificate în Formularul de participare și o copie electronică în Microsoft Word (pe CD), depuse la oficiul FHI 360/MPSCS (Bd. Ștefan cel Mare 202, et. 7, Chișinău, MD-2004). La depunerea formularelor de participare în versiune tipărită va fi oferită o confirmare de înregistrare scrisă.

–     Versiunea electronică expediată prin email (cu scanarea tuturor anexelor, formelor și materialelor solicitate menționate în Formularul de Participare) la mpscs@fhi360.org. Formularele de participare expediate prin e-mail vor fi confirmate printr-un răspuns prin e-mail-ul de către FHI 360/ MPSCS.

Instrucțiunile detaliate și formularul de participare, inclusiv tabelul de buget și anexele, sunt disponibile pe site-ul www.fhi360.md sau la oficiul FHI 360 situat pe adresa: Bd. Ștefan cel Mare 202, et.7, MD 2004 Chișinău, Republica Moldova, Tel/fax: (+373) 022 233 000, 022 295 404.