Stimaţi participanţiai conflictului armat pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova,
Comemorarea zilei de 2 martie marchează un episod dureros în istoria naţională, pe care conştiinţa publică şi memoria noastră colectivă nu trebuie nici să-l ascundă, nici să-l falsifice, nici să-i diminueze semnificaţiile. 2 martie rămîne cea mai tragică zi din istoria Republicii Moldova. Anume pe 2 martie 1992 a început războiul de pe Nistru. Deşi anul acesta se împlinesc deja 24 ani de la declanşarea conflictului transnistrean, evenimentele tragice din acele timpuri nu sînt uitate. Militarii păstrează memoria acelui război în sufletele şi în inimile lor.
Colectivul Primăriei oraşului Edineţ îşi pleacă fruntea în memoria patrioţilor care au manifestat în condiţii nespus de grele bărbăţie şi curaj.
Patriotismul înaintaşilor constituie o adevărată şcoală a vieţii pentru generaţia tînără, care are acum toate şansele de a prelua ştafeta de edificare a unui stat unitar şi democratic.
Ne închinăm în memoria celor căzuţi pe cîmpul de luptă, iar veteranilor conflictului armat pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei R. Moldova le dorim multă sănătate şi numai succese de acum înainte.
Constantin Cojocari
Primarul oraşului Edineţ