Membrii Comitetului director local al proiectului de aprovizionare cu apă și sanitație în municipiul Edineț, finanțat de UE, au aprobat un nou plan de activități

Comitetul Director Local (CDL) al proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în municipiul Edineț” s-a întrunit miercuri, 18 iulie a.c., în cadrul celei de-a doua ședințe, organizată în incinta Primăriei municipiului Edineț. La ședință au fost prezentate activitățile din planul de implementare și raportul de monitorizare a proiectului. De asemenea, au fost prezentate activităților din planul de implementare pentru perioada iulie-septembrie a.c.
În urma realizării proiectului, rețelele de alimentare cu apă din Edineț vor fi extinse cu 4,5 km, iar 22,9 km vor fi reabilitate. La sistemul de alimentare cu apă urmează să fie conectați peste 3.300 de locuitori ai municipiului Edineț.
Proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în municipiul Edineț” este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și ADR Nord și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

Sursa: www.adrnord.md