Teren sportiv performant acum şi la Edineţ

[slideshow id=10] Un adevărat spectacol sportiv au vizionat edineţenii-Campionatul deschis la fotbal al Şcolii de sport p-u copii şi juniori Edineţ. Organizatorul este primăria de Edineţ cu prilejul deschiderii terenului de fotbal din Grădina publică”V. Alecsandri”.

„Mai întîi de toate vreau să salut deschiderea de astăzi a stadionului artificial pentru tinerii din aria Edineţului. Stadionul respectiv a fost adus cu susţinerea Primăriei de Edineţ prin intermediul unui proiect a Fondului de Investiţii Sociale din Moldova. Costul estimativ a stadionului este de jumătate de milion de lei. La sigur că încă toate lucrările nu sînt finalizate. Pînă la 1 mai rămîne să instalăm nişte bănci pentru spectatori, să amenajăm terenul pentru baschet, deoarece aici se vor juca trei tipuri de sport: baschet, minifotbal şi hambal, să amenajăm un spaţiu pentru garderobă şi altele. Toate acestea sînt date la întreţinerea directă a Şcolii Sportive Edineţ” a spus primarul oraşului Edineţ Constantin Cojocaru.

Devenind tradiţionale aceste competiţii din an în an adună tot mai mulţi participanţi. Scopul şi obiectivele de propagare a modului sănătos de viaţă, antrenarea elevilor în practicarea sistematică a exerciţiilor fizice şi a sportului întru fortificarea sănătăţii, antrenarea tinerii generaţii în practicarea unei ramuri sportive au fost atinse.

Peste 50 de discipoli-fotbalişti ai Şcolii de Sport Edineţ au dat dovadă de experienţă competiţională, perfecţionare a măiestriei sportive la fotbal.

Diplome p-u merite au primit-echipa de băieţi juniori al Şcolii Sportive-locul I, locul II i-a revenit echipei de băieţi al Secţiei sportive Lopatnic, şi pe locul III s-a plasat echipa de băieţi juniori al Şc. de sport Edineţ. Campionii şi cei mai buni jucători au fost decoraţi cu diplome de onoare.