ATENȚIE: Hotărârea Comisiei Pentru Situații Excepționale A Municipiului Edineț Din 2 aprilie 2020

Comisia pentru Situații Excepționale a Municipiului Edineț

HOTĂRÂRE din 2 aprilie 2020

  În conformitate cu art. 22 din Legea nr. 212/2004 privind regimul stării de urgență, de asediu și de război, art. 2 din Hotărîrea Parlamentului nr. 55/2020 privind declararea stării de urgență, având în vedere intensificarea răspândirii rapide a infecției cu COVID-19 pe teritoriul Republicii Moldova, cu scopul de a menține starea de sănătate a locuitorilor Municipiului Edineț, Comisia pentru Situații Excepționale a Municipiului Edineț,

HOTĂRĂȘTE:

1. Se instituie regim de autoizolare a orașului Edineț, satelor Alexăndreni și Gordineștii Noi, începând cu data de 3 aprilie 2020.

2. A restricționa accesul în aria Municipiului Edineț a persoanelor care intră în localități fără un motiv bine întemeiat.

3. A restricționa accesul în aria Municipiului Edineț a automobilelor în care călătoresc mai mult de trei persoane (dacă acestea nu sunt rude de gradul I sau II).

4. Se interzice accesul în aria Municipiului Edineț a transportului public tranzit de pasageri și de mărfuri. Toate aceste mijloace de transport vor fi redirecționate pe traseul de ocolire.

5. Se obligă locuitorii Municipiului Edineț să evite părăsirea gospodăriei proprii fără motiv întemeiat.

6. Controlul respectării regimului de autoizolare se pune în sarcina Inspectoratului de Poliție Edineț şi echipelor Gărzilor populare.

7. Se obligă agenţii economici (magazine, supermarketuri, centre comerciale) limitarea a maximum 5 persoane deservite simultan în încăpere.

8. Nerespectarea prevederilor/măsurilor stabilite de Comisia pentru Situații Excepționale a Municipiului Edineț, constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei de tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.

9. Prezenta Hotărâre intră în vigoare din momentul emiterii, se publică pe pagina WEB a Primăriei Edineț și se adduce la cunoştinţa instituţiilor şi locuitorilor din mun. Edineţ.

Primarul municipiului Edineț,

Președinte al Comisiei                                          Constantin COJOCARI

x
LA MULŢI ANI!

E sărbătoare! Bucură-te de pace, lumină şi căldură alături de cei dragi ţie. Dăruieşte din toată inima şi deschide-ţi sufletul pentru a primi dragoste şi fericire. Lasă-ţi sufletul să renască şi trăieşte fiecare zi ca pe un dar nepreţuit. Noul an se aşterne înaintea noastră ca un volum nescris cu 365 de pagini goale. Vă urăm să le scrieţi numai cu lucruri bune, împliniri şi fericire. Sărbători fericite!

zile
ore
minute
secunde