„BioFest” la Edineţ

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) organizează duminică, 5 octombrie, în oraşul Edineţ, cursa de ciclism şi târgul de alimente sănătoase „BioFest” pentru promovarea unui mod de viaţă activ şi sănătos.

Inaugurarea oficială va avea loc cu începere de la 10:00, în prezenţa reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, CNAM şi ai administraţiei publice locale.

Startul cursei de ciclism va fi dat la ora 10:40, în centrul oraşului Edineţ, de pe strada Independenţei 33 până la Mănăstirea Zăbriceni şi retur, pe un traseu de 17 kilometri. Participanţii la maratonul de biciclete vor avea ocazia să ia parte şi la o tombolă.

Pe parcursul zilei va fi desfăşurat târgul de alimente sănătoase cu produse din partea locului. Doritorii vor putea beneficia de consultaţii medicale gratuite la corturi special amenajate. De asemenea, va fi organizat şi un flashmob, în cadrul căruia vor fi distribuite pliante cu sfaturi practice pentru îngrijirea sănătăţii.

Între orele 10:50 şi 16:00, vor avea loc competiţii sportive la următoarele probe: tragerea otgonului, cursa de alergări în parc, ridicarea greutăţilor, trântă, meci de minifotbal, desen pe asfalt etc.
Activităţile vor fi însoţite de un program artistic cu participarea mai multor interpreţi şi formaţii autohtone, precum Ion Paladi, Ioana Căpraru, Alex Calancea şi trupa „Rupt”, ansamblurile “Animo”, “Tîrnoveanca”.
Cursa de ciclism şi târgul de alimente sănătoase „BioFest”  fac  parte din campania de promovare a unui mod sănătos de viaţă „Spune DA pentru sănătatea ta”, care este desfăşurată în perioada septembrie 2014 – ianuarie 2015.