Lansarea proiectului „VoluntGRAN – Voluntariatul trece graniţa” (foto)

Asociaţia B-Right Media a organizat miercuri, 3 iunie 2015, la Complex Europa, conferinţa de lansare a proiectului „VoluntGRAN – Voluntariatul trece graniţa”, co-finanţat de Consiliul Judeţean Botoşani, în urma concursului de proiecte pentru tineret.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti din Cernăuţi, Ucraina şi Asociaţia Obştească Ateneu din Edineţ, Republica Moldova. Obiectivul general al proiectului este promovarea educaţiei nonformale, a voluntariatului şi a conceptului de cetăţenie în rândul tinerilor din judeţul Botoşani, prin Centrul de Voluntariat B-Right Media.

Obiectivele specifice sunt: sprijinirea voluntariatului la Botoşani prin recrutarea, selecţia, formarea, orientarea, motivarea şi plasarea a 50 de voluntari pe proiecte proprii sau ale ONG-urilor/instituţiilor locale; certificarea a 50 de voluntari din judeţul Botoşani, în cadrul programului de pilotare a Certificatului VoluntPass, sub umbrela Federaţiei Volum; promovarea schimbului de bune practici şi a transferului de know how în domeniul voluntariatului la nivel judeţean şi transfrontalier.

În cadrul acestui proiect, Asociaţia B-Right Media îşi propune să realizeze un ciclu complet de management al voluntarilor, de la recrutare, la informare, instruire, orientare a voluntarilor şi desfăşurarea propriu zisă a programelor de voluntariat având ca participanţi tineri din municipiul şi judeţul Botoşani. De asemenea, vor fi organizate trei evenimente publice: Târgul Voluntarilor, Seara Voluntarilor şi un Eveniment Multiplicator cu invitaţi din Republica Moldova şi Ucraina.

Durata de implementare a proiectului este 12 mai-12 decembrie 2015, având o valoare totală de 12.051,93 RON din care finanţarea neramburabilă acordată de CJ Botoşani este de 10.779,25 RON, iar contribuţia proprie asigurată de Asociaţia B-Right Media este de 1272,68 RON.

Sursa: botosaneanul.ro