Start pentru programul de formare a tinerilor în domeniul antreprenorial la Edineţ

În cadrul proiectului “Edineţ – Pol de creștere economică în regiunea de Nord a Republicii Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Inițiativei “Primarii pentru Creștere Economica” (M4EG) şi implementat de Primăria municipiului Edineţ în parteneriat cu Asociația Obștească “Centrul de Dezvoltare Comunitară Integrată” şi Camera de Comerț şi Industrie a Republicii Moldova, se lansează programul de formare  a tinerilor din mun. Edineț și localitățile limitrofe, în domeniul antreprenorial, precum și domenii aferente acestuia. Programul va fi format din mai multe sesiuni de instruire, de o zi, organizate pe parcursul perioadei 2018-2019.       

Sesiunile de instruire urmăresc formarea și perfecționarea unor profesioniști în domeniul afacerilor, plecând de la idei simple de afaceri și punerea în practică a acestora, ca urmare a cunoștințelor, deprinderilor și abilităților dobândite.

Domeniile abordate în cadrul sesiunilor instruire sunt următoarele: Generarea ideilor de business, Metoda CANVAS (schițarea ideii de business și elaborarea planului de afaceri), Cash flow (fluxul de numerar, stimularea investițională), 3D Design și 3D printing (abordare practică), E-Marketing, Digitizarea afacerilor, Oportunitățile internetului pentru promovarea businessului.

Pe lângă sesiunile de instruire, proiectul „Edineţ – Pol de creștere economică în regiunea de Nord a Republicii Moldova include mai multe oportunități pentru persoanele tinere și creative: mentorat și ghidare în dezvoltarea ideilor de afaceri, planuri de afaceri, proiecte; întâlniri cu personalități de succes în cadrul business HUBului creat, istorii de succes; oportunitatea de a primi grant în cadrul altor proiecte sinergice etc.

În acest context, în data de 20.11.2018, ora: 10:00, în cadrul premiselor Parcului Industrial Edineț, adresa: str. Moroșanu 16, mun. Edineț, Republica Moldova, se va organiza prima sesiune de instruire, de o zi (10:00 -16:00)  cu tematica ” Generarea ideilor de afaceri”.

Scopul acestei sesiuni este de a motiva și ajuta persoanele tinere și creative din mun. Edineț și localitățile limitrofe, să-și găsească nișa potrivită pentru a iniția o idee de afacere care va fi viabilă în viitor. Principiile sesiunii sunt: creativitate (NU șabloane) – perspective – critică și decizie (alternativă) – curaj – actualitate (tendințe) – curiozitate și concepție.

Înscrierea la sesiune:

Înscrierea și confirmarea participării este deschisă în perioada 07 noiembrie – 16 noiembrie 2018, prin completarea chestionarului care-l puteţi deschide pe link-ul

https://drive.google.com/file/d/1vP9UMwhMVxUYoAdrlJY8Jd17OueUFpcK/view?fbclid=IwAR0v9ckdKliUYm82_htGb0XPoB6K5twYU2Ym8oIiuhbQbLln53jRYGPewSQ

și transmiterea acestuia, la adresa de e-mail: m4eg.edinet@gmail.com până la data de 16 noiembrie 2018.

Transportul participanților, din localitățile limitrofe mun. Edineț, va fi asigurat de proiect.

Pentru mai multe detalii: persoana de contact – Alina Reșetnicov, manager de proiect, e-mail: m4eg.edinet@gmail.com, tel: 069820671.