Schimb de experienţă la Călăraşi

La 2 noiembrie 2011, un grup de tineri activi din oraşul Edineţ, membri ai AO „Ateneu”, împreună cu reprezentanţi ai primăriei Edineţ şi profesori au efectuat o vizită de schimb de experienţă în oraşul Călăraşi, la Liceul Teoretic „Mihai Sadoveanu”.

Acest eveniment a fost organizat în cadrul implementării proiectului „Democraţia electronică – oglinda oraşului Edineţ”, finanţat de Ambasada SUA, în cadrul „Programului de granturi mici  pentru susţinerea iniţiativelor democratice”.

Scopul acestei vizite a fost schimbul de experienţă în domeniul implicării tinerei generaţii în procesul decizional şi transparenţă în APL, dezvoltarea perteneriatului între ONG şi APL din aria primăriei Călăraşi şi Edineţ.

Gazda acestui eveniment a fost directorul LT „Mihai Sadoveanu”, d-l Valeriu Gorincioi, directorul executiv al centrului comunitar de acces la informaţii şi instruiri din Călăraşi – membru al Alianţei Centrelor Comunitare, care este un promotor al schimbării în oraşul Călăraşi.

Pe parcurs vizita a continuat la primăria or. Călăraşi unde tinerii au avut posibilitatea să afle despre structura şi modalitatea de administrare a paginii WEB a primăriei or. Călăraşi, procesul de scanare şi plasare a documentelor  decizionale şi despre implicarea tinerilor în procesul decizional şi transparenţă în APL.

Rezultatul final al acestei vizite constă în aplicarea practicilor de succes în aria or. Edineţ cu participarea activă a cetăpţenilor din zonă, în special a tinerilor.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LBEWMCqtE9M[/youtube]

[nggallery id=17]